رئيس انجمن واردكنندگان برنج ايران گفت: عرضه 100000 تن برنج ذخيره احتياطي كشور است تا در هنگام ممنوعيت فصلي واردات برنج ، قيمت برنج در بازار تعديل شود ، ركود بازار برنج داخلي افزايش مي يابد و تهيه برنج با هزينه كمتر از هزينه برنج: از جمله اقداماتي كه براي تنظيم بازار برنج ، دوره …
انتقاد واردكنندگان برنج از تصميم اخير ستاد تنظيم بازار https://dibarooz.ir/انتقاد-واردكنندگان-برنج-از-تصميم-اخير/ ديباروز Wed, 08 Sep 2021 12:07:54 0000 اقتصادي https://dibarooz.ir/انتقاد-واردكنندگان-برنج-از-تصميم-اخير/ رئيس انجمن واردكنندگان برنج ايران گفت: عرضه 100000 تن برنج ذخيره احتياطي كشور است تا در هنگام ممنوعيت فصلي واردات برنج ، قيمت برنج در بازار تعديل شود ، ركود بازار برنج داخلي افزايش مي يابد و تهيه برنج با هزينه كمتر از هزينه برنج: از جمله اقداماتي كه براي تنظيم بازار برنج ، دوره …
رئيس انجمن واردكنندگان برنج ايران گفت: عرضه 100000 تن برنج ذخيره احتياطي كشور است تا در هنگام ممنوعيت فصلي واردات برنج ، قيمت برنج در بازار تعديل شود ، ركود بازار برنج داخلي افزايش مي يابد و تهيه برنج با هزينه كمتر از هزينه برنج: از جمله اقداماتي كه براي تنظيم بازار برنج ، دوره ممنوعيت واردات فصلي را از چهار ماه به دو ماه كاهش داده است.
به گزارش ديباروز ، مديرعامل شركت بازرگاني دولتي اخيراً از آغاز توزيع 100 هزار تن برنج تايلندي ، هندي و پاكستاني در زنجيره هاي سوپرماركت ، تعاوني هاي مصرف كننده و اتحاديه ها خبر داد.
عباس توكلي ، رئيس انجمن واردكنندگان برنج ايران ، معتقد است تصميم اخير ستاد تنظيم بازار نه تنها به نفع بازار و مصرف كنندگان است ، بلكه با اين كار آنها ريشه هاي بخش خصوصي فعال در اين زمينه را برداشته اند. تجارت برنج
وي با اشاره به تصميم اخير ستاد تنظيم بازار مبني بر عرضه 100 هزار تن برنج كه به عنوان ذخيره احتياطي براي تنظيم بازار وارد شده بود ، گفت: اين واردات براي نگهداري دقيق و حفظ امنيت غذايي كشور وارد مي شود و هيچ ذكر استفاده از اين محصول براي تنظيم بازار
100000 تن در سه هفته مصرف مي شود!
رئيس انجمن واردكنندگان برنج ايران با بيان اينكه در شرايط فعلي 100 هزار تن برنج در كشور به مدت دو تا سه هفته مصرف مي شود ، تصريح كرد: آيا بدنبال هستيد؟
وي با اشاره به اينكه ممنوعيت واردات فصلي به دليل حمايت از توليدات محلي برنج وضع شد ، گفت: با ورود به بازار و سپس واردات ، اين مشكل را مي توان از راه هاي ديگري كه تاثيرات منفي بر كشور ندارد برطرف كرد.
وي درباره راهكارهاي عملي براي تنظيم بازار برنج گفت: يكي از اين اقدامات كاهش دوره ممنوعيت واردات فصلي از چهار ماه به دو ماه است.
ركود در بازار داخلي
رئيس انجمن واردكنندگان برنج ايران ، با بيان اينكه تفاوت قيمت برنج وارداتي با برنج پرمحصول محلي 4000 تا 5000 تومان است ، توضيح داد: تقاضا براي اين نوع برنج كاهش يافته و نتيجه آن تشديد است. از ركود بازار داخلي برنج.
به گفته وي ، در چنين شرايطي اين انتظار در بازار وجود دارد كه قيمت برنج توليد داخل كاهش يابد ، اين بدان معناست كه عرضه برنج كارگران برنج كمتر از هزينه تمام شده است و در چنين شرايطي ، هدف اصلي برنج فصلي ممنوعيت واردات است كه هدف آن حمايت از توليد داخلي است.
توكلي با بيان اينكه ورود يك شركت بازرگاني دولتي به عرضه برنج در دوران ممنوعيت واردات باعث ايجاد رقابت نابرابر و ناعادلانه با بخش خصوصي مي شود ، گفت: اين اقدام تنها بازار محلي را تخريب و قيمت ها را تحريك مي كند. در بازارهاي جهاني همچنين ، توزيع اين مقدار برنج با قيمتي ارزان تر از هزينه واردات ، آسيب بزرگي به بخش خصوصي وارد مي كند كه با سياست هاي اصل 44 قانون اساسي و اصول اساسي بازار مغايرت دارد.
وي با بيان اينكه خطاي ستاد سازمان بازار تنها به عرضه ذخاير احتياطي در بازار محدود نمي شود ، توضيح داد: براي جايگزيني آنچه كه به عنوان ذخيره احتياطي وارد بازار شده است ، واردات بايد دوباره وارد شود ، و چون در در زمان ممنوعيت ، واردات وارد بازارهاي جهاني مي شود به محض پايان دوره ممنوعيت و افزايش قيمت ها با تحريك قيمت ها ، و در پايان او مجبور مي شود تاجران كشور ما مجبورند برنج را با قيمت بالاتري بخرند.
رئيس انجمن واردكنندگان برنج ايران تأكيد كرد كه انتظار مي رود با تغيير دولت و مديران جديد دولت ، برنامه ها ، اهداف و سياست هاي رئيس جمهور منتخب را پيگيري كند و آنها در مورد همكاري در كشور صحبت كردند ، اما اين نبود. انتظار مي رود كه پس از تغيير دولت ، اولين تصميمات ستاد سازمان بازار برخلاف سياست هاي اعلام شده باشد و منجر به تخريب بخش خصوصي شود.
توكلي گفت كه وي به مديران ارشد تيم اقتصادي دولت توصيه كرد كه از سياست هاي غلطي كه دولت قبل براي تنظيم بازار اتخاذ كرده است اجتناب كنند ، زيرا نتيجه اشتباه آن سياست هاي اشتباه در حال حاضر مشهود است. ممكن است چند روزي بر فضاي رواني بازار مسلط شود ، پيامدهاي منفي آن در ماه هاي پاياني سال بازار را تحت تأثير قرار مي دهد و مداخله دولت در بازار برنج وضعيت را پيچيده مي كند.
وي با اشاره به نامه اي كه روز گذشته انجمن واردكنندگان برنج به وزير جهاد الكترونيك ارسال كرد ، گفت: «در اين نامه شرايط را براي وي توضيح داديم و اعلام كرديم كه انجمن واردكنندگان برنج ايران آماده استفاده از ظرفيت اعضاي خود است. . »واردكنندگان برنج كشور را براي ورود و عرضه برنج مورد نياز كشور وارد ميدان مي كنند. قيمت مناسب و كيفيت بالا.
شايان ذكر است كه دوره ممنوعيت فصلي ، كه از ابتداي آگوست شروع شد و تا نوامبر ادامه يافت. با اين حال ، در اين مدت ، به دليل ذخاير كم برنج ، كاهش 69 درصدي واردات در سال جاري و اهميت تنظيم بازار ، تصميم گرفته شد كه ممنوعيت فصلي اعمال شود ، اما براي برنج قبل از دريافت 31 آگوست يا تاريخ ورود به گمرك و بنادر ثبت شده است تا در صورت داشتن دستور ثبت ، ترخيص شود. اما قبل از ممنوعيت ، حدود 10 كشتي حامل برنج از كشورهاي خود به سمت بنادر ايران حركت كردند و اگرچه برخي از آنها تا 22 ژوئيه وارد ايران شدند ، اما رسيد انبار و تاريخ ورود پس از آن تاريخ صادر شد. وي خواستار ترخيص كالا شد اما در هر صورت با وجود مكاتبات بين مراجع ذيربط از جمله گمرك ، وزارت صنعت ، معدن و تجارت و وزارت جهاد كشاورزي ، هنوز هيچ توافقي در خصوص تعيين تكليف واردات برنج صورت نگرفته است. به بنادر
انتهاي پيام