چه چيزي عربستان را مجبور به گفتگو با ايران كرد ؟

اخبار برتر معماري و سازه جهان را در اين وبگاه دنبال كنيد.

چه چيزي عربستان را مجبور به گفتگو با ايران كرد ؟

۸ بازديد

در نگاه اول ، با توجه به سياستهاي خصمانه رياض در سالهاي اخير ، ممكن است سوالي در مورد احتمال وقوع چنين اتفاقي ايجاد شود ، زيرا دولت سعودي در سالهاي اخير توانسته اقدامات خصمانه اي براي ايران در منطقه و در سطح بين المللي ، كارشناسان اين اقدامات را توجيه مي كنند و اعتقاد …

چه چيزي عربستان را مجبور به گفتگو با ايران كرد ؟ https://dibarooz.ir/چه-چيزي-عربستان-را-مجبور-به-گفتگو-با-اير/ ديباروز Thu, 22 Apr 2021 09:59:58 0000 عمومي https://dibarooz.ir/چه-چيزي-عربستان-را-مجبور-به-گفتگو-با-اير/ در نگاه اول ، با توجه به سياستهاي خصمانه رياض در سالهاي اخير ، ممكن است سوالي در مورد احتمال وقوع چنين اتفاقي ايجاد شود ، زيرا دولت سعودي در سالهاي اخير توانسته اقدامات خصمانه اي براي ايران در منطقه و در سطح بين المللي ، كارشناسان اين اقدامات را توجيه مي كنند و اعتقاد …

در نگاه اول ، با توجه به سياستهاي خصمانه رياض در سالهاي اخير ، ممكن است سوالي در مورد احتمال وقوع چنين اتفاقي ايجاد شود ، زيرا دولت سعودي در سالهاي اخير توانسته اقدامات خصمانه اي براي ايران در منطقه و در سطح بين المللي ، كارشناسان اين اقدامات را توجيه مي كنند و اعتقاد بر اين است كه اين رويكرد به دليل روابط عربستان با ترامپ تا حدود زيادي شكل گرفته و تقويت شده است.

رقابت شديد پادشاهي سعودي با ايران بر سر موضوعات منطقه اي مانند تحولات يمن ، سوريه ، لبنان و عراق ، سياست هاي خصمانه در بازار نفت و انرژي و حتي براي تشديد تحريم ها و از همه مهمتر هماهنگي با ضد انقلاب زير گروهها و در بسياري از عملياتهاي تروريستي و رياض در سالهاي اخير خصمانه بوده اند.

با تغيير دولت در ايالات متحده ، آمدن بايدن و رويكرد دولت جديد در واشنگتن ، به نظر مي رسد رابطه عاشقانه سعودي ها با واشنگتن قطع شده است و بنابراين كارشناسان منطقه اي هرگونه تغيير در سياست خارجي عربستان را تحليل مي كنند رويكرد تغيير. وضعيت و نگاه به آينده.

سعودي ها مي دانند كه در زمينه تحولات مهم در خاورميانه ، سياست هاي گذشته خود ، مانند:

ادامه تجاوزات به يمن / سياست برانداز در سوريه و عراق / دخالت مستقيم در تغييرات در ساختار سياسي لبنان / كشاندن اسرائيل به منطقه و روند عادي سازي روابط با كشورهاي عربي / بحران در خاورميانه ، به ويژه موارد مرتبط با ايران / دامن زدن به اختلافات مذهبي و فرقه اي e / ايجاد بحران در يك مراسم حج و تخلفات سياسي آن / دخالت مداوم در بازار نفت با هدف كاهش قدرت اقتصادي محافل / مخالفت با تفكر و اهداف جنبش مقاومت …. …… در سالهاي اخير ، خاندان آل سعود بوده و ديگر مانند گذشته نيست.

اما احتمال تحولات آينده و تغيير اساسي در برخي امور ، رهبران رياض را مجبور به تغيير عقايد و اقدامات سياسي خود كرد و به نظر مي رسد كه موارد زير مهمترين موضوعاتي هستند كه سياست خارجي دولت بايدن در آنها نقش مهمي دارد:

1. جنگ يمن در شرايط فعلي نمي تواند ادامه داشته باشد ، و دموكرات ها بر اين باورند كه علي رغم مقاومت نيروهاي مردم يمن كه معادلات جنگ را به نفع خود تبديل كرده اند ، اين درگيري بايد پايان يابد.

2- جنگ داخلي ، رقابت هاي درون پادشاهي و شاهزادگان سعودي ، كه در سالهاي اخير با كودتاي مسالمت آميز محمد بن سلمان حل و فصل شد ، هنوز يك مسئله مهم در واشنگتن است ، تا جايي كه برخي از احتمال سرنگوني صحبت مي كنند وليعهد. .

3. مسائل حقوق بشر مانند سركوب مخالفان و اقليت ها ، درگيري هاي داخلي در داخل دولت ، زنداني شدن بسياري از شاهزادگان و مخالفان ، همچنين شرايط نامناسب زندان و همچنين اعدام هاي زياد ، همه از مشكلات ساختار قدرت در اين كشور است كشور. ساختار افزايش يافت و از اين نظر ، پرونده خاشكي بر اهميت پرونده افزود.

4- سياست هاي تهاجمي و سرزده سعودي ها در تمام كشورهاي منطقه عربي توسط دولت جديد آمريكا مورد توجه قرار نگرفته و در شرايط فعلي از آن راضي نيستند و بنابراين اين مسئله مانع ابتكار عمل عربستان و بازي هاي سياسي آن شده است. .

5-تغيير در فضاي ديپلماتيك بين دولت آمريكا و عربستان سعودي ، برخلاف دوران ترامپ ، سعودي ها را در انزواي سياسي قرار داده است و براي اين امر سعي در يافتن راه حل و برون رفت از اين وضعيت دارند.

6- توانايي ها و قدرت ابتكار عمل در كشورهاي مهم منطقه مانند ايران و تركيه در حل برخي بحران ها بر نقش و نقش مثبت آنها افزوده و اين عامل علاقه و تمايل برخي كشورها را برانگيخته است.

7- بحران هاي مختلفي از جمله بحران مالي و اقتصادي جهاني يا تأثيرات ويروس كرونا در جهان به عوامل ثانويه در تغيير اوضاع و نقش برخي كشورها مانند عربستان تبديل شده است كه منجر به كاهش قدرت آن شده است. .

8- در دهه هاي اخير ، پادشاهي عربستان سعودي مركزي براي پرورش و انتشار افكار افراط گرايانه و تروريستي بوده است و همچنين منبع فشار رواني بر رياض است كه گاهي توسط قدرت هاي بزرگ مورد استفاده قرار مي گيرد.

9- تسريع جدي ساير قدرتهاي بزرگ مانند روسيه و چين به تحولات منطقه ما عامل ديگري در كاهش نفوذ مانور رهبران رياض است و بنابراين اين رقابت در آينده تشديد خواهد شد و در ميان برخي از آنها بر رياض تسلط خواهد يافت. قاب

10- از منظر مدرن ، رژيم حاكم در عربستان سعودي همگام با تحولات جهاني نبوده و بسيار پرهزينه است ، و در عين حال وضعيت اقتصادي جهاني و ويروس كرونا باعث افزايش هزينه هاي اين كشور شده است ، كه منجر به توقف برخي تفكرات انبساطي در رياض شد.

در اين شرايط به نظر مي رسد تشديد فشارها بر عربستان توسط قدرتهاي بزرگ و منطقه اي ، نوع سياستهاي مداخله جويانه ، بن بست در بحرانهاي كشورهاي خودساخته و دهها موضوع ديگر ، حاكمان سعودي را به فكر انداخت حفظ دولت آنها تاج و تخت براي روزها و سالهاي آينده و بنابراين حتي مذاكرات مخفيانه با تهران در اين فضا معناي واقعي مي دهد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.