دلار جهاني در برابر بيشتر ارزهاي اصلي كاهش يافته است. با سرعت واكسيناسيون در ايالات متحده ، شاخص خوش بيني اقتصاد ايالات متحده در آوريل به 56.4 واحد رسيد كه نسبت به ماه قبل 1.8 واحد رشد داشت. چشم انداز اقتصادي آمريكا به مدت شش ماه ، كه نشان دهنده موضع بازيگران اقتصادي در برابر …
دلار عقب رفت – ديباروز https://dibarooz.ir/دلار-عقب-رفت-ديباروز/ ديباروز Wed, 07 Apr 2021 03:45:40 0000 اقتصادي https://dibarooz.ir/دلار-عقب-رفت-ديباروز/ دلار جهاني در برابر بيشتر ارزهاي اصلي كاهش يافته است. با سرعت واكسيناسيون در ايالات متحده ، شاخص خوش بيني اقتصاد ايالات متحده در آوريل به 56.4 واحد رسيد كه نسبت به ماه قبل 1.8 واحد رشد داشت. چشم انداز اقتصادي آمريكا به مدت شش ماه ، كه نشان دهنده موضع بازيگران اقتصادي در برابر …
دلار جهاني در برابر بيشتر ارزهاي اصلي كاهش يافته است.
با سرعت واكسيناسيون در ايالات متحده ، شاخص خوش بيني اقتصاد ايالات متحده در آوريل به 56.4 واحد رسيد كه نسبت به ماه قبل 1.8 واحد رشد داشت. چشم انداز اقتصادي آمريكا به مدت شش ماه ، كه نشان دهنده موضع بازيگران اقتصادي در برابر چشم انداز اقتصادي ميان مدت كشور است ، در اين مدت 5.1 درصد افزايش يافته و به 55.9 درصد رسيده است. اكنون ايالات متحده اولين كشور در جهان است كه بيش از 100 ميليون نفر را واكسينه كرده است. اين روند تا پايان امسال به اتمام مي رسد.
اظهارات اخير وزير خزانه داري ايالات متحده بار ديگر نگراني هايي را درباره تأثير طولاني مدت ويروس كرونا در اقتصاد آمريكا ايجاد كرده است. جانت يلن با بيان اينكه با صندوق بين المللي پول و بانك جهاني همكاري خواهد كرد تا از كشورها بخواهد نقش فعال تري در احياي رشد اقتصادي جهاني داشته باشند ، افزود: هنوز خيلي زود است كه بگوييم بر همه گيري غلبه كرده ايم. از طرف ديگر ، يلن بر اهميت اصلاح ساختارهاي مالياتي تأكيد كرد: “فقط از طريق يك سيستم مالياتي پايدار مي توانيم از بودجه مورد نياز براي تأمين نيازهاي اساسي اقتصاد در مواجهه با چنين بحراني اطمينان حاصل كنيم.”
تعداد كشته شدگان جهش ويروس كرونا در اروپا و بسياري از كشورها به سرعت در حال افزايش است. در فرانسه ، دولت از ساعت 7 بعدازظهر تردد را ممنوع كرده است و در هلند و بلژيك ، پليس با مخالفان ادامه قرنطينه درگير شده است. در انگلستان ، پس از گزارش هفت مورد مرگ پس از دريافت واكسن Stra zenka ، استفاده از آن متوقف شده است. كارشناسان هشدار مي دهند كه ادامه اين روند تأثير منفي جدي بر ورود سرمايه جديد به چرخه فعاليت اقتصادي خواهد داشت.
همانطور كه پيش از اين انتظار مي رفت ، نرخ بيكاري در بزرگترين اقتصاد جهان تا پايان ماه مارس بار ديگر كاهش يافت و به 6.0 درصد رسيد. نرخ بيكاري كه 0.2 درصد كمتر از ماه قبل بود ، كمترين ميزان در 12 ماه گذشته در كشور است. نرخ بيكاري در ايالات متحده از آوريل سال گذشته كه نرخ بيكاري در ايالات متحده به بالاترين سطح 14.8٪ رسيده است ، همچنان رو به كاهش است. در اين مدت تعداد بيكاران به طور قابل توجهي نسبت به ماه قبل كاهش يافته و به 9 ميليون و 710 هزار نفر رسيده است كه 184 هزار نفر كمتر از ماه قبل است.
شرايط اقتصادي در اقتصادهاي بزرگ در مقايسه با ماههاي گذشته بهبود يافت و متوسط نرخ بيكاري در بزرگترين اقتصاد اروپا 4.5٪ در پايان فوريه بود. در اين مدت تعداد افراد بيكار آلمان نسبت به ماه قبل 48 هزار نفر كاهش يافته و به 2 ميليون و 10 هزار نفر رسيده و تعداد جمعيت شاغل در آلمان در اين ماه 0.6 درصد نسبت به ماه قبل افزايش يافته و به 42 نفر رسيده است. ميليون و 160 هزار نفر. در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته ، تعداد آلماني هاي بيكار 0.15 درصد افزايش يافته است.
علاقه بانك هاي مركزي جهان به دلار رو به كاهش است و ارزهاي ايمن تري مانند ين ژاپن و فرانك سوئيس و همچنين يوان چين جايگزين دلار مي شوند. طبق اطلاعات جديد صندوق بين المللي پول ، سهم دلار از ذخاير ارزي جهاني در پايان سه ماهه چهارم سال 2020 به 59 درصد رسيده است كه بزرگترين افت سه ماهه سهم دلار در 25 سال گذشته است. از سوي ديگر ، سهم يوان چين از ذخاير ارزي جهاني در حال رشد است و حدود 2.3٪ از كل ذخاير را تشكيل مي دهد كه 0.1٪ بيشتر از رقم ثبت شده در سه ماهه قبلي است.
در حالي كه مشكلات مالي كشورهاي مختلف با رويارويي با كرونا بيشتر شده است ، به نظر مي رسد ايالات متحده به دليل توانايي چاپ دلار ، بيش از بسياري از رقبا در مديريت بحران كنوني بازتر است. در ژاپن ، كه سطح توليد ناخالص داخلي هنوز با قبل از آغاز بحران كرونا فاصله دارد ، دولت گفت كه سياست هاي پولي و مالي فعلي خود را حداقل تا پايان سال ادامه خواهد داد ، و ين را تضعيف مي كند. در ميان رقباي ديگر دلار ، فرانك به دليل فاصله بين صادرات سوئيس و بحران ويروس قبل از كرونا ، ضعيف تر است.
افزايش شديد هزينه هاي دولت احتمال بروز بحران بدهي جهاني را افزايش داده است. دبيركل سازمان ملل متحد ، آنتوني گوترش ، با اشاره به خطرات توسعه پايدار در جهان گفت: “چشم انداز رشد پايدار چندان محتمل نيست.” به گفته گوترش ، فقط شش كشور در سال گذشته بدهي خود را كاهش داده اند. كشورهاي كم درآمد و متوسط در نتيجه كرونا بيشتر وام گرفته اند و اكنون در مورد توانايي آنها در پرداخت بدهي خود به كشورهاي ثروتمند ترديد جدي وجود دارد. اين به نوبه خود مي تواند يك بحران بدهي جهاني جديد ايجاد كند.
نگراني در مورد توزيع نامتوازن واكسن كرونا در مناطق مختلف جهان ، به ويژه در كشورهاي كم درآمد ، منجر به بازگشت تقاضا براي دارايي هاي امن تر شده است. صندوق بين المللي پول هشدار داده است كه تفاوت زيادي در پيشرفت واكسيناسيون در مناطق مختلف جهان وجود دارد و اين بر رشد اقتصادي جهان تأثير مي گذارد. اين آژانس تخمين مي زند كه خسارات ناشي از شيوع كرونا به اقتصاد جهاني تا سال 2025 حدود 22 تريليون دلار باشد ، اما انتظار مي رود رشد اقتصادي در سال هاي آينده و سال آينده در بسياري از كشورها مثبت باشد.
تاكنون بيش از 132 ميليون و 801 هزار و 646 مورد تاج گزارش شده است كه 2 ميليون و 878 هزار و 726 نفر جان خود را از دست داده اند. در ميان كشورها ، بيشترين خسارات مربوط به ايالات متحده با 569454 نفر ، برزيل با 333153 نفر ، مكزيك با 204،399 ، هند با 166،207 نفر و انگليس با 126،882 نفر بوده است.
سايمون هاروي ، استراتژيست ارشد پولي در مونكس اروپا گفت: “بازارها هنوز از مسير آينده مطمئن نيستند ، زيرا اطلاعات دريافتي معمولاً كم و متناقض است.” حدس زدن جهت دلار آسان نيست تا زماني كه تصويري واضح از اقتصاد و تصميمات آتي فدرال رزرو داشته باشيم. اگر فدرال رزرو ايالات متحده در عمل نشان دهد كه آماده است فضاي اقتصادي مطلوبي را براي فعاليت اقتصادي حفظ كند ، شاهد افزايش دلار به بالاترين قيمت ها خواهيم بود.
شاخص دلار
شاخص دلار كه نرخ ارز را در برابر سبد ارزهاي جهاني اندازه گيري مي كند ، امروز با افت 0.19 درصدي در 92.422 بسته شد.
نرخ ارز هر فرانك سوئيس 1071 دلار اعلام شده است. (نرخ هاي فوق بر اساس ساعات پاياني معاملات در بازارهاي ارز نيويورك محاسبه مي شود.)
ارزهاي اروپايي
در آخرين دور معاملات ، پوند 0.66 درصد نسبت به روز گذشته افت داشت و با قيمت 1.381 دلار معامله شد. يورو پس از ماندن در كانال 1.18 با 0.35 درصد رشد به 1.185 دلار رسيد.
ارزهاي آسيايي
در بازارهاي ارز آسيا دلار با افت 0.26 درصدي به 109901 ين رسيد. در مقابل همتاي استراليايي ، هر دلار آمريكا 1.306 دلار آمريكا معامله شد. نرخ ارز دلار 6539 يوان اعلام شد.
انتهاي پيام