آنها با لباسهاي براق با ظاهري مناسب تر براي مهماني ها و عروسي ها به بازديد از موزه آمدند. آنها اغلب يك دوربين حرفه اي را روي شانه هاي خود دارند و با آنها عكس مي گيرند. گاهي اوقات آنقدر در اطراف مكاني كه دوست دارند عكسبرداري كنند شلوغ است به طوري كه نمي توانند …
منبع: سايت كردوار نيوز
روي سرديس هخامنشي ننشينيد! – كردوار نيوز
روي سرديس هخامنشي ننشينيد! – كردوار نيوز https://kordavar.ir/روي-سرديس-هخامنشي-ننشينيد-كردوار-نيوز/ كردوار نيوز Sun, 04 Apr 2021 11:14:24 0000 اخبار همه جانبه https://kordavar.ir/روي-سرديس-هخامنشي-ننشينيد-كردوار-نيوز/
آنها با لباسهاي براق با ظاهري مناسب تر براي مهماني ها و عروسي ها به بازديد از موزه آمدند. آنها اغلب يك دوربين حرفه اي را روي شانه هاي خود دارند و با آنها عكس مي گيرند. گاهي اوقات آنقدر در اطراف مكاني كه دوست دارند عكسبرداري كنند شلوغ است به طوري كه نمي توانند …
منبع: سايت كردوار نيوز
روي سرديس هخامنشي ننشينيد! – كردوار نيوز
آنها با لباسهاي براق با ظاهري مناسب تر براي مهماني ها و عروسي ها به بازديد از موزه آمدند. آنها اغلب يك دوربين حرفه اي را روي شانه هاي خود دارند و با آنها عكس مي گيرند. گاهي اوقات آنقدر در اطراف مكاني كه دوست دارند عكسبرداري كنند شلوغ است به طوري كه نمي توانند صبر كنند بنابراين بايد به ديگران هشدار دهند تا صحنه عكس را كه گرفته اند پاك كنند.
آنچه اين روزها در اماكن تاريخي و موزه ها ديده مي شود ، بازديدكنندگاني هستند كه براي بازديد از اين مكان ها هزينه بليط پرداخت مي كنند ، اما آنها به جاي بازديد از اشيا and و مكان هاي ديدني آن مكان تاريخي ، بيشتر درگير عكس گرفتن و در نهايت ارسال عكس هستند. شبكه هاي اجتماعي.
با وجود شيوع ويروس كرونا در نووروز 1400 و محدوديت هاي كرونا ، برخي از موزه ها با استقبال خوب بازديدكنندگان روبرو شدند. بازديدكنندگاني كه غالباً با دوربين و ژاكت هاي حرفه اي وارد اين مكان مي شدند ، در عكس گرفتن براي ارسال در شبكه هاي اجتماعي بيشتر مشكل داشتند. عطش عكاسي به قدري محبوب شد كه جوانان با دوربين هاي حرفه اي به برخي بناهاي تاريخي آمدند و پيشنهاد دادند براي پول از مردم عكس بگيرند. مشتري هاي او بيشتر دختران و پسران جوان بودند.
راهنماي موزه با خستگي روي صندلي هاي گوشه اتاق نشسته است ، اما چشمانش به سرعت مي چرخد و مجبور است دائماً به بازديدكنندگان بي دقت هشدار دهد تا چراغ ها را خاموش كنند تا يكي از آنها برسد! افراد زيادي وارد سالن مي شوند ، سعي مي كنند قبل از ازدحام جمعيت اطرافشان چند تصوير از ديوارهاي تزئين شده با كاشي هاي لعاب آبي رنگ نقاشي كنند و پس از تماشاي اشيايي كه در پنجره موزه مرتب شده اند و از بسياري از ژست ها خسته شده اند ، سالن را ترك مي كنند. در يك كافه در گوشه اي از موزه بنشينيد و يك ميان وعده يا نوشيدني بخوريد.
راهنماهاي موزه ها و اماكن تاريخي و باستان شناسان بسيار تحت تأثير رفتار بازديد كنندگان قرار مي گيرند. فريبا فرود ، باستان شناس برجسته و راهنماي محوطه تاريخي تخت جمشيد ، به كردوار نيوز گفت: درباره مكان تاريخي كه براي بازديد انتخاب كرده اند براي ما بگوييد. حتي به افراد نقاب دار نيز بايد بارها اخطار داده مي شد كه متأسفانه شنوايي وجود ندارد. من فكر مي كردم كه به دليل ويروس كرونا و محدوديت هايي كه ايجاد كرده ، نوروز 1400 در تخت جمشيد مقداري محبوب خواهد بود ، اما متأسفانه تعداد بازديدكنندگان از سالهاي گذشته بيشتر بود و ما مجبور شديم بارها به بازديدكنندگان هشدار دهيم كه دست به دست ندهند. وارد مناطق ممنوعه شويد. “يا نبايد آنها را علامت گذاري كرد ، اما متأسفانه مردم كمي ناظر بودند ، به عبارت ديگر ، كنترل در دست راهنماها بود و ما نمي توانستيم كاري انجام دهيم.”
وي ادامه مي دهد: “بعضي اوقات مشتري ها با اخطارهايي كه به آنها داده مي شود مي خندند و توصيه هاي ما را مسخره مي كنند.” حال اگر چيزهايي را لمس كنيم چه مي كنيم؟ جالب اينجاست كه ما اين گفتگوها يا رفتارها را بيشتر از جوانان به ظاهر باسواد ديده ايم! به عنوان مثال ، من يك بار به يك پيرمرد 40 ساله يادآوري كردم كه از خودش نشسته در يكي از ماهي هاي ساردين عكس بگيرد. اما او پاسخ داد: “آيا ميراث پدر شماست كه اجازه نمي دهد من عكس بگيرم؟” ما از اين موارد زياد داريم ، اما سعي مي كنيم با مردم مدارا كنيم تا كار بالا نگيرد ، زيرا مهم نيست ، مردم فيلمبرداري را شروع مي كنند و در نتيجه آنها يك ويديوي نامفهوم را در شبكه هاي اجتماعي پخش مي كنند ، و چنين كلمه اي گفته شده. در تخت جمشيد با مردم مخلوط كنيد. امسال بسياري از كودكان به همراه خانواده هاي خود براي بازديد از تخت جمشيد تاريخي آمده بودند و جالب اينكه هيچ يك از آنها نقاب نداشتند. “در طول 12 روز راهنمايي در تخت جمشيد ، من فقط به دو پسر گفتم” اينجا چه مي كني؟ ” “
به گفته اين باستان شناس ، “همه به نوبه خود بايد در اين زمينه فرهنگ سازي كنند اما متأسفانه رسانه ملي هنوز برنامه مناسبي در اين زمينه ايجاد نكرده است. به نظر من بايد برنامه مستندي در اين زمينه تهيه شود بارها ديده ام كه جوانان ساكن در اين مكان تاريخي مي گويند “زنده باد كوروش ، زنده باد پادشاه هخامنشي” و حتي نمي دانند كه كوروش در تخت جمشيد نيست ، بلكه در پاسارگاد است. ديدگاه هاي خود را در مورد بسياري از موضوعات تغيير مي دهند. شايد اگر بازديدكنندگان متوجه شوند كه خشايارشا دروازه ملل را بنا نهاده است تا 72 كشور را از سراسر جهان به تخت جمشيد بياورد و هداياي خود را به پادشاه ايران اهدا كند ، توجه بيشتري به رفتار آنها خواهد داشت. به آنها بگوييد كه وقتي به ديدار مي روند كجا مي روند. “
فرود گفت: “نتايج كار در طول سال و تلاش مرمت كنندگان در مكانهاي تاريخي ، از جمله تخت جمشيد ، بايد در عكس ها و فيلم ها ثبت شود و به مردم نشان داده شود تا مردم اهميت بناها را درك كنند و بدانند كه كجا آنها را مي بينند.” پيشنهادي. بعضي از سنگها بي ارزش نيستند ، اما بسيار مهم است كه برخي از افراد براي محافظت از آن سخت كار كنند. فكر مي كنم بايد از پايين به بالا به اين موضوعات نگاه كنيم ، زيرا برخورد با گروهي كه سواد بيشتري نسبت به نسل هاي قبلي دارند اما دانش كمتري دارند و دانش آنها را محدود به اطلاعات در شبكه هاي اجتماعي مي كنند ، قطعاً اطلاعات در اين مكان ها وجود دارد. به درستي به مردم داده نمي شود “هنگامي كه وارد تخت جمشيد مي شويد ، بسياري از بازديدكنندگان مي گويند كه آنها نيازي به چنين توضيحي ندارند ، و وقتي از آنها مي پرسيد ، آيا به طور كلي مي دانيد در چه مكانهاي تاريخي هستيد ، آنها اطلاعات زيادي ندارند ، و آنها باور كنيد كه آنها مي توانند از طريق يك جستجوي ساده به آن دست يابند. اطلاعاتي كه آنها مي خواهند “.
وي همچنين به يك موضوع مهم اشاره مي كند: “كارگران زحمتكش مكان تاريخي تخت جمشيد ماهها حقوق دريافت نكرده اند و بسياري از آنها به دليل اين سهل انگاري ترغيب به كار نمي شوند و به رفتارهاي غيرمعمول مردم با تاريخ واكنش نشان نمي دهند. “وقتي از آنها س askedال شد كه عوايد كجا رفت ، آنها گفتند كه اين مبلغ به خزانه دولت واريز شده است. “امسال دانشجويان دكتري باستان شناسي نيز با افتخار در تخت جمشيد كار كردند تا از شلوغي تعطيلات نوروز عبور كنند.”
اين باستان شناس همچنين در مورد كافه هاي موجود در اماكن تاريخي اظهار داشت: «طبق قانون نبايد در قلمرو بناهاي تاريخي ساخت و ساز مجاز باشد ، اما نكته جالب اين است كه اين قوانين بيشتر مورد نقض قرار مي گيرند. به عنوان مثال ، كافه ها در تخت جمشيد و پاسارگاد مجاز نيستند. شايد يكي از اهداف اين امر جذب مردم به اماكن تاريخي باشد. “بارها شاهد بوده ام كه به محض اينكه يك بازديدكننده وارد منطقه محدود تاريخي نقش رستم مي شود ، در يك كافه در اين منطقه مي نشيند و هرگز از ديدن اين اثر خسته نمي شود.”
انتهاي پيام
منبع: سايت كردوار نيوز
روي سرديس هخامنشي ننشينيد! – كردوار نيوز