روسيه و چين مدتهاست كه فضاي “همكاري و رويارويي همزمان” با ايالات متحده را حفظ كرده اند ، اما آرامش دولت بوش و به ويژه اوباما آمريكايي ها را به همكاري و نه تقابل واداشته است. شايد بتوان تناقض محاسبه شده را به صورت زير خلاصه كرد: آمريكا به هر رفتار منفي پاسخ خواهد داد. …
منبع: سايت كردوار نيوز
دولت بايدن و ايران – كردوار نيوز
دولت بايدن و ايران – كردوار نيوز https://kordavar.ir/دولت-بايدن-و-ايران-كردوار-نيوز/ كردوار نيوز Sun, 28 Feb 2021 07:26:10 0000 اخبار همه جانبه https://kordavar.ir/دولت-بايدن-و-ايران-كردوار-نيوز/
روسيه و چين مدتهاست كه فضاي “همكاري و رويارويي همزمان” با ايالات متحده را حفظ كرده اند ، اما آرامش دولت بوش و به ويژه اوباما آمريكايي ها را به همكاري و نه تقابل واداشته است. شايد بتوان تناقض محاسبه شده را به صورت زير خلاصه كرد: آمريكا به هر رفتار منفي پاسخ خواهد داد. …
منبع: سايت كردوار نيوز
دولت بايدن و ايران – كردوار نيوز
روسيه و چين مدتهاست كه فضاي “همكاري و رويارويي همزمان” با ايالات متحده را حفظ كرده اند ، اما آرامش دولت بوش و به ويژه اوباما آمريكايي ها را به همكاري و نه تقابل واداشته است. شايد بتوان تناقض محاسبه شده را به صورت زير خلاصه كرد: آمريكا به هر رفتار منفي پاسخ خواهد داد. به عبارت ديگر ، سياست خارجي آمريكا شامل سياست هاي تشويقي و تنبيهي و پاسخ خواهد بود. ظاهراً ، اين اجماع جديد نه يك استراتژي است و نه يك تاكتيك ، بلكه نوعي سازگاري با يك سيستم بين المللي سه جانبه است كه در آن ايالات متحده تلاش مي كند تا آنجا كه ممكن است دامنه دو قطب ديگر را محدود كند.
اين سيستم سه جانبه ده ها سال ادامه خواهد داشت و با عدم اطمينان ، فرصت و رفتارهاي متناقض كشورها همراه خواهد بود. ايالات متحده شش شريك نسبتاً قابل اعتماد در اين روش دارد: انگليس ، كانادا ، ژاپن ، استراليا ، كره جنوبي و هند. شواهد نشان مي دهد كه ايالات متحده تصميم گرفته است از همان روشهاي تشويقي و مجازاتي همانند تركيه ، عربستان سعودي ، عراق و افغانستان استفاده كند. قابل ذكر است كه آلمان و فرانسه بدون تبليغات ، بي سر و صدا روابط مهم اقتصادي / سياسي با روسيه و چين برقرار كرده اند و مي خواهند با هر سه قطب در سيستم بين المللي سه جانبه همكاري دوجانبه داشته باشند.
همانطور كه در يادداشت اول دولت بايدن و ايران (پيوند) اشاره شد ، روش دولت بايدن محتاطانه و گام به گام است.پيمايش و قطعات) تيم سياست خارجي و امنيت ملي بايدن نه نظريه پرداز (مانند برژينسكي) است و نه ايدئولوگ (مانند بولتون). اما با توافق ، شبكه سازي و روش گام به گام (آبشار) جابجا خواهد شد. اين روش با تضادهاي محاسبه شده مطابقت دارد ، زيرا در شرايط عدم اطمينان و تناقض ، داشتن يك استراتژي در اصل غيرممكن است ، اما افق ها را مي توان هدف قرار داد. با توجه به عموميت “مخالفت محاسبه شده” و روش گام به گام ، چه مي توان درباره رويكرد دولت جو بايدن به ايران گفت؟
گاهي اوقات مي توان به عمق نظري آنچه در جلسات مخفي كشورها گفته مي شود ، پي برد. همزمان با افزايش تحريم ها ، دولت ترامپ به دنبال نتيجه جديدي است ، اخيراً يك مقام دولت بايدن گفت:جعبه آنها راوي از قرار دادن ايران در يك جعبه يا بستن آن براي نتيجه جديد صحبت كرد.
پيش از ارزيابي اعتبار آنها ، فرضيات تيم سياست خارجي بايدن در مورد ايران بر اساس تجزيه و تحليل محتوا ، وبينارها و روش هاي زمزمه است:
1. ايران به فشارها پاسخ مي دهد.
2. وضعيت مالي ، اقتصادي و نفتي ايران نامساعدتر است.
3- سياست هسته اي و اصولاً سياست خارجي ايران فراتر از نهاد دولت است. مهم نيست كه كدام جريان سياسي در آن طرف ميز مذاكره نشسته باشد.
4- شوراي امنيت جديد سازمان ملل متحد براي متوقف كردن كامل برنامه هسته اي ايران مورد نياز است.
5- جبهه متحد ، اتحاديه اروپا ، اسرائيل و عربستان سعودي گزينه هاي ايران را به شدت محدود مي كنند.
بر اساس اين فرضيات ، گام هاي تدريجي دولت بايدن در روند كار و تحولات آينده به اين شكل است و ايالات متحده به دنبال توسعه مسئله هسته اي و ايران به عنوان راهي براي تشويق و مجازات خواهد بود:
تمركز نظري “تقابل حساب شده با ايران و در عين حال رويكرد تشويق و مجازات” را مي توان به صورت زير خلاصه كرد: رشد و توسعه اقتصادي و كاهش بحران هاي اجتماعي در ايران در برنامه هسته اي و سياست خارجي ايران مورد تجديدنظر قرار مي گيرد. فراتر از رويكرد ايالات متحده ، ايده ها و واقعيت هاي سياسي ايراني وجود دارد. مواضع و ديدگاههاي كنوني كشور تا حدودي با اين روابط خارجي همپوشاني دارند (اينرسي مخالفت) حداقل اين روند طولاني خواهد شد. اگرچه احتمال دارد اجماع داخلي پس از سپتامبر 1400 ظهور كند ، اما رشد و توسعه اقتصادي از يك سو و عدم سرمايه گذاري خارجي و همكاري بانكي و تجاري از سوي ديگر همچنان ادامه خواهد داشت.
ايران بيش از 150 سال درگير روابط خارجي بوده است. اميد است كه ايرانيان فراتر از مدار سياسي قدرتهاي بزرگ براي ايجاد تنوع در روابط بين الملل حركت كنند. اندونزي ، يكي از بنيانگذاران جنبش عدم تعهد ، از دو طريق به اين هدف دست يافته است: وحدت فكري پايدار بين جامعه و حاكميت داخلي و تفسير اقتصادي از ماهيت سيستم بين المللي.
منبع: سايت كردوار نيوز
دولت بايدن و ايران – كردوار نيوز